Waarom wil je bij ons werken? Een voorbeeld

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, is het belangrijk om te weten waarom je bij een bepaald bedrijf zou willen werken. Het is immers een grote stap om van baan te veranderen en je wilt er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt. In dit artikel gaan we dieper in op het onderwerp “Waarom wil je bij ons werken?” en geven we een voorbeeld van hoe je deze vraag kunt beantwoorden.

Waarom is deze vraag belangrijk?

De vraag “Waarom wil je bij ons werken?” wordt vaak gesteld tijdens sollicitatiegesprekken. Werkgevers willen graag weten waarom je specifiek voor hun bedrijf hebt gekozen en wat jou aantrekt in de functie. Het is een manier om te peilen of je goed hebt nagedacht over je keuze en of je echt gemotiveerd bent om bij het bedrijf te werken.

Daarnaast kan het beantwoorden van deze vraag je helpen om te bepalen of het bedrijf en de functie daadwerkelijk bij jou passen. Door na te denken over je motivatie en verwachtingen, kun je beter inschatten of de baan een goede match is.

Voorbeeld van een antwoord

Stel, je solliciteert bij een marketingbureau en je wordt gevraagd waarom je bij hen wilt werken. Een mogelijk antwoord zou kunnen zijn:

  1. Ik ben erg enthousiast over jullie bedrijfscultuur. Ik heb gelezen dat jullie een informele en creatieve werkomgeving hebben, waarin medewerkers worden aangemoedigd om out-of-the-box te denken. Dit spreekt mij enorm aan, omdat ik zelf graag nieuwe ideeën en oplossingen bedenk.
  2. Daarnaast ben ik onder de indruk van jullie klantenportfolio. Jullie werken met grote internationale merken en ik zou graag deel uitmaken van projecten voor deze bekende namen. Ik geloof dat ik mijn vaardigheden en ervaring kan inzetten om waardevolle bijdragen te leveren aan deze projecten.
  3. Verder heb ik gemerkt dat jullie veel investeren in de ontwikkeling van medewerkers. Ik vind het belangrijk om mezelf voortdurend te blijven ontwikkelen en ik zie dat jullie hier veel mogelijkheden voor bieden, zoals trainingen en workshops. Dit motiveert mij om bij jullie te willen werken, omdat ik graag blijf groeien in mijn vakgebied.
  4. Tot slot spreekt de functieomschrijving mij enorm aan. Ik zie dat jullie op zoek zijn naar iemand met ervaring in online marketing en het opzetten van social media campagnes. Dit zijn precies de vaardigheden waar ik in uitblink en waar ik mij verder in wil specialiseren. Ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn kennis en expertise een waardevolle bijdrage kan leveren aan jullie team.

Dit is slechts een voorbeeld van hoe je de vraag “Waarom wil je bij ons werken?” kunt beantwoorden. Het belangrijkste is dat je eerlijk en oprecht bent in je motivatie. Denk goed na over wat jou aantrekt in het bedrijf en de functie, en probeer dit op een duidelijke en overtuigende manier te verwoorden.

Conclusie

Het beantwoorden van de vraag “Waarom wil je bij ons werken?” is een belangrijk onderdeel van het sollicitatieproces. Het geeft werkgevers inzicht in jouw motivatie en helpt jou om te bepalen of het bedrijf en de functie bij jou passen. Door goed na te denken over je motivatie en verwachtingen, kun je een overtuigend antwoord formuleren. Het voorbeeld dat we hebben gegeven, laat zien hoe je op een gestructureerde manier kunt antwoorden op deze vraag. Gebruik dit voorbeeld als inspiratie en pas het aan naar jouw eigen situatie. Succes met solliciteren!

Plaats een reactie