Waarom heet New York The Big Apple?

Waarom heet New York The Big Apple?

De stad New York, ook wel bekend als The Big Apple, is een van de meest iconische en fascinerende steden ter wereld. Maar waar komt de bijnaam “The Big Apple” eigenlijk vandaan? In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van deze bijnaam onderzoeken.

De oorsprong van de bijnaam

De bijnaam “The Big Apple” werd voor het eerst populair in de jaren 1920 en 1930. Destijds was New York al een belangrijk centrum voor muziek en entertainment. Jazzmuzikanten uit het zuiden van de Verenigde Staten, met name uit New Orleans, verhuisden naar New York om hun carrière voort te zetten. Ze noemden New York “The Big Apple” omdat het de stad was waar ze hun grootste dromen konden waarmaken.

De term “The Big Apple” werd echter pas echt bekend bij het grote publiek in de jaren 1970. In 1971 lanceerde de stad New York een campagne om het toerisme te bevorderen. Ze wilden de stad promoten als een aantrekkelijke bestemming voor zowel binnenlandse als internationale reizigers. Om dit te doen, besloten ze de bijnaam “The Big Apple” nieuw leven in te blazen.

De betekenis achter de bijnaam

Maar waarom werd New York precies “The Big Apple” genoemd? Er zijn verschillende theorieën over de betekenis achter deze bijnaam.

1. De oorsprong in de paardenraces

Een van de meest populaire theorieën is dat de bijnaam “The Big Apple” afkomstig is uit de wereld van de paardenraces. In de jaren 1920 en 1930 waren paardenraces een populaire vorm van entertainment in New York. De term “The Big Apple” werd gebruikt om te verwijzen naar de grote prijzenpotten die werden aangeboden in de paardenraces. Het winnen van een race in New York werd gezien als het winnen van de grootste prijs, oftewel “The Big Apple”.

2. De betekenis voor jazzmuzikanten

Zoals eerder vermeld, gebruikten jazzmuzikanten de bijnaam “The Big Apple” om New York te beschrijven als de stad waar ze hun grootste dromen konden waarmaken. Voor hen was New York de plek waar ze hun carrière konden laten groeien en waar ze de grootste kansen hadden om succesvol te worden. De bijnaam werd dus een symbool van hoop en mogelijkheden.

3. De invloed van een journalist

Een andere theorie is dat de bijnaam “The Big Apple” werd gepopulariseerd door een journalist genaamd John J. Fitz Gerald. In de jaren 1920 schreef Fitz Gerald een column genaamd “Around the Big Apple” voor de New York Morning Telegraph. In deze column gebruikte hij de term “The Big Apple” om te verwijzen naar de stad New York. Zijn column werd al snel populair en de bijnaam verspreidde zich als een lopend vuurtje.

De bijnaam vandaag de dag

Hoewel de oorsprong van de bijnaam “The Big Apple” misschien niet helemaal duidelijk is, is het wel een belangrijk onderdeel geworden van de identiteit van New York. De bijnaam wordt nog steeds veel gebruikt en is een symbool geworden voor de energie, diversiteit en mogelijkheden die de stad te bieden heeft.

Daarnaast heeft de bijnaam ook zijn weg gevonden naar verschillende aspecten van het stadsleven. Zo is er bijvoorbeeld een bekende jazzclub genaamd “The Big Apple Jazz Club” en een jaarlijks hardloopevenement genaamd “The Big Apple Run”.

Conclusie

Hoewel de exacte oorsprong van de bijnaam “The Big Apple” misschien niet helemaal duidelijk is, is het wel een belangrijk onderdeel geworden van de cultuur en geschiedenis van New York. Of het nu verwijst naar de grote prijzenpotten in de paardenraces, de dromen van jazzmuzikanten of de invloed van een journalist, de bijnaam heeft een blijvende impact gehad op hoe we naar New York kijken.

Ongeacht de betekenis achter de bijnaam, blijft New York een stad die bekend staat om zijn energie, diversiteit en mogelijkheden. Het is een stad die mensen van over de hele wereld aantrekt en waar dromen werkelijkheid kunnen worden. New York zal altijd “The Big Apple” blijven, een stad die groter is dan het leven zelf.

Plaats een reactie